De beste slowjuicer: top-10 & de eigenschappen van een goede slowjuicer

Er zijn veel slowjuicers op de markt en het is lastig om te bepalen welke slowjuicer nu echt de beste is. Sowieso is de beste slowjuicer voor iedereen anders. Wil je alleen maar sap maken of ook sauzen? Wil je tarwegras juicen of niet? Het antwoord op dit soort vragen bepaalt welke slowjuicer voor jou het beste is.

Ben je op zoek naar een top-10 van de beste slowjuicers? Wij hebben in de loop van de jaren erg veel slowjuicers gebruikt en op basis van onze ervaringen hebben wij een top-10 van beste slowjuicers samengesteld. We hebben onze mening gebaseerd op vooral de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Als je zo’n duur apparaat koopt wil je immers waar voor je geld. Dit betekent dus dat bij ons niet de duurste juicers per definitie bovenaan in de top-10 staan.

 

Slowjuicer RPM* Tarwegras Harde groenten & fruit Verkrijgbaar vanaf Kopen

1. Matstone Advanced
78  Zeer geschikt  Zeer geschikt  €279 Lees review

2. Versapers 3G
 75  Geschikt  Geschikt  €299 Lees review

3. Greenstar Classic
110  Zeer geschikt  Zeer geschikt  €489
4. Sana 107 63-75 Zeer geschikt  Zeer geschikt €389 Lees review
5. Hurom HH 70 Redelijk Geschikt €399 Lees review
6. Cooksense HD 47 Redelijk Geschikt €289 Lees review
7. Kuvings Big Mouth 50-60 Matig Geschikt €319 Lees review
8. Tomado TM 1992 Onbekend Nee Geschikt €59,98 Lees review
10. Greenstar Elite 70 Redelijk Geschikt €599 Lees review
10. Princess Vitapure Onbekend Nee Redelijk €82 Lees review

 

Er zijn een aantal kenmerken die aangeven of de slowjuicer een goede slowjuicer is. Wanneer je een slowjuicer gaat kopen, is het handig om deze kenmerken in je achterhoofd te houden.

1. Laag toerental

In het artikel ‘Slowjuicer vs. Sapcentrifuge’ leggen we je een aantal dingen uit over RPM (rounds per minute). Een sapcentrifuge heeft een zeer hoog aantal RPM. Een slowjuicer een zeer laag aantal. Hoe lager, hoe beter. De kwaliteit van je sap is vele malen beter bij een laag aantal RPM dan bij een hoog aantal RPM. De Cooksense Slowjuicer heeft bijvoorbeeld een zeer laag aantal RPM: 47.

2. Stevig gebouwd

Een slowjuicer krijgt best wat te verduren tijdens het gebruik. Daarom is het belangrijk dat alle onderdelen van goede kwaliteit zijn. Let hier dus op als je een slowjuicer koopt. Zeker bij de duurdere slowjuicers (+€200) mag je een degelijk apparaat verwachten.

3. Makkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken

Dit lijkt wellicht geen enorm belangrijk punt, maar het is het wel. Het draait allemaal om gebruiksgemak. Ben je vooral van plan om ‘s ochtends voor je werk lekker een sapje te maken, dan wil je de slowjuicer snel schoon kunnen maken.

4. Onderdelen zijn los te bestellen

Een slowjuicer is gebouwd om een redelijk aantal jaren mee te gaan. Veel fabrikanten geven niet voor niets 10 jaar garantie op de motor. Het is daarom erg vervelend als je voor jouw slowjuicer geen nieuwe onderdelen kunt bijkopen. Misschien laat je zelf eens wat kapot vallen of gaat er onverhoopt door het juicen iets stuk. Dan is het fijn als je onderdelen bij kunt kopen. Let op: de kosten van losse onderdelen verschillen erg per juicer. Heb je dus een klein budget, kijk dan of jouw gewenste juicer ook betaalbare onderdelen heeft. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

5. Geruisloos

Een sapcentrifuge klinkt misschien als een grasmaaier, maar een slowjuicer zou dat zeker niet moeten doen. Een goede slowjuicer maakt niet al te veel geluid. Er zijn er gelukkig een aantal op de markt die zeer stil zijn.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply