Emerio slowjuicer SJ-108176 review

De Emerio slowjuicer SJ-108176 (voorheen Tomado slowjuicer): eerste indruk

 

Emerio SJ-10817 slowjuicerEen slowjuicer van nog geen 90 euro. Ik moet toegeven: ik was een beetje skeptisch. Maar toen ik de Emerio slowjuicer zag, was dat gevoel meteen weg. De juicer ziet er mooi uit en hij voelt heel degelijk aan. De onderdelen lijken van goede kwaliteit te zijn! Erg verrassend. Je bedient de juicer met een simpele draaiknop. Mocht er wat pulp vastlopen, dan heeft de knop ook een achteruit-stand waarmee je de schroef de andere kant op laat draaien. De juicer is vrij compact en heeft het typische uiterlijk van de verticale juicers uit de veel hogere prijsklassen.

Verschillen met duurdere juicers

Zo op het eerste gezicht zul je weinig verschil zien tussen deze juicer van Emerio en duurdere slowjuicers zoals de JuiceMe en de Cooksense. De motor van de Emerio is een stuk sterker met zijn 400 watt. De meeste slowjuicers hebben een motor met 150-200 watt. Daarnaast kun je met deze slowjuicer alleen sap maken. Bij de duurdere slowjuicers krijg je een dichte zeef waarmee je bijvoorbeeld ook soepen, sauzen, babyvoeding en ijs kunt maken. Heb je al een blender of keukenmachine of wil je alleen sap maken, dan heb je met de Emerio een apparaat met een goede prijs/kwaliteit-verhouding.

Sap maken met de Emerio slowjuicer

Sap maken met deze slowjuicer gaat verrassend gemakkelijk! Ook harde groenten worden gewoon netjes verwerkt door de stevige, scherpe persschroef. Wat je wel ziet is dat er soms wel eens een stukje groente of fruit achterblijft in de juicer. Dit is een ‘kwaaltje’ wat je bij (ook de duurdere) verticale slowjuicers vaker tegen komt. Je kunt dit oplossen door eerst de zachte groente en fruit te juicen en daarna pas de harde dingen. De harde dingen nemen dan de restjes mee. Giet daarna nog een klein beetje water in de vulschacht en je weet bijna zeker dat alles netjes is geperst door je slowjuicer.

Garantie

Over de garantie is bij ons helaas nog niets bekend.

Verkrijgbaarheid onderdelen

Wij hebben geen los verkrijgbare onderdelen voor de Emerio slowjuicer SJ-108176 kunnen vinden.

Technische specificaties

Vermogen van de motor 400W
Toerental Onbekend
Afmetingen
Type pers Single gear
BPA-vrij Onbekend 

VOORDELEN

  • Voor de prijs een zeer degelijk gebouwde slowjuicer. Erg verrassend!
  • Goede prijs/kwaliteit-verhouding

NADELEN

  • We weten helaas nog niets over de duurzaamheid van het product
  • Jammer dat hij niet multifunctioneel is, maar dat kun je ook niet verwachten voor deze prijs.


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply