Gember shotje: de gezonde espresso!

Gember shotjeEen van onze favoriete dingen om te maken met een slowjuicer, is een gember shot! Een shotje gember is gezond, maar ook erg sterk. Het wordt dan ook wel de gezonde espresso genoemd. Als je dit shotje neemt, ben je in een keer goed wakker.

Waarom gember gezond is

Als je sap maakt voor je gezondheid, dan moet je zeker gember opnemen in je saprecepten. Het zit vol mineralen, waaronder magnesium, ijzer en zink. Gember wordt ook wel een natuurlijk antibioticum genoemd en werkt ontstekingsremmend. Wil je meer lezen over de gezondheidsvoordelen van gember, dan is dit artikel interessant voor je. Bekijk ook onderstaande video van Jason Vale voor meer informatie over dit geweldige gember shotje!

Het saprecept

Het recept voor een gember shot is heel simpel:

  • Een stuk gember
    De hoeveelheid is afhankelijk van persoonlijke smaak. Hou er rekening mee dat gember heel sterk is en dat het misschien te heftig voor je is als je er een groot stuk in doet. Probeer voor jezelf uit wat je het lekkerst vindt.
  • Een halve appel
    Ook dit is afhankelijk van je persoonlijke smaak. Wil je een iets milder shotje, dan kun je beter wat meer appel gebruiken.

Sla je gember shot in een keer achterover en je bent gelijk wakker!

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply