Matstone slowjuicer (advanced)

| 8.3

Ben je op zoek naar een allround betaalbare slowjuicer? Dan is de 6-in-1 Matstone Slowjuicer wat voor jou. Naast heerlijke sapjes, maak je er onder andere ijs en notenpasta mee.

De Matstone Slowjuicer: Eerste indruk

Matstone Advanced ReviewVoor deze review van de Matstone Slowjuicer Advanced testten wij de chrome versie. De slowjuicer is naast de kleur chrome ook beschikbaar in wit, ivoor, rood en zwart. Er is dus altijd wel een kleur die bij je keuken past. De Advanced-versie is de verbeterde versie van de standaard Matstone Slowjuicer. De Matstone 6-in-1 Slowjuicer is een zogenaamde horizontale slowjuicer. Dit houdt in dat je je groenten en fruit aan zal moeten drukken om ervoor te zorgen dat de Matstone er sap van kan maken. De juicer oogt op het eerste gezicht goed en het voelt als een zeer degelijk apparaat. Het geheel voelt (op de knopjes na) stevig aan en ook de individuele onderdelen lijken van goede kwaliteit te zijn. De Matstone is handig op te bergen, al vraagt dat wel wat ruimte door de afmetingen van de juicer. Je kunt de plastic behuizing met daarin de schroef losmaken en apart opbergen. Het snoer van de Matstone kun je oprollen en aan de onderkant vastmaken. Het handvat bovenop de slowjuicer maakt het makkelijk om het apparaat te verplaatsen.

Wat zit er bij de juicer

 • Een blinde zeef
 • Twee opvangbakjes met daarbij een zeefje om de eventuele achtergebleven pulp uit het sap te zeven
 • Receptenboekje met handleiding
 • 5 verschillende eindstukken voor de verschillende toepassingen
 • Een stamper waarmee je de groenten en fruit kunt aandrukken
 • Een borsteltje om je Matstone slowjuicer schoon te maken

De test

De juicer in elkaar zetten
De Matstone Slowjuicer in elkaar zetten is een fluitje van een cent. Je plaatst de schroef in de plastic behuizing, plaatst daarop het zeefje en je schroeft vervolgens de twee kapjes erop. Dan plaats je de plastic behuizing op de voet van de juicer en dan kun je ook de vulbak erop zetten. Plaats je twee opvangbakjes onder de afvoer voor de pulp en onder de afvoer voor het sap. Plaats het zeefje op het bakje voor de sap. Tijd om te sappen!

Sap maken
Met de Matstone slowjuicer kun je snel en gemakkelijk sap maken. Vooral zacht fruit en zachte groenten gaan goed. Voor hardere groenten zoals wortels en bieten moet je iets meer spierkracht gebruiken. Wat ons opviel was dat er wel tamelijk veel sap achterbleef in de zeef en dat er veel pulp met het sap meekomt. Gelukkig wordt dat opgevangen door het zeefje wat je op het bakje legt. De opvangbakjes zijn wat aan de kleine kant en hebben geen schenktuitje. Dit zorgt ervoor dat het schenken van het sap niet zo goed gaat.

Notenpasta maken
Zelf hebben we de juicer nog niet gebruikt om notenpasta te maken, maar uit ons onderzoek bleek dat gebruikers niet erg tevreden zijn over deze functie van de juicer. Een vaak genoemde klacht is dat de juicer de noten niet of erg slecht fijnmaalt. Er zijn zelfs gebruikers bij wie de juicer beschadigd is geraakt door het malen van noten. Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen. Een tip van de experts: week de noten eerst in water voordat je notenpasta gaat maken. Dan gaat het een stuk makkelijker!

Schoonmaken
Wanneer je klaar bent met sap maken heb je de Matstone Slowjuicer zo schoongemaakt. Je haalt de juicer uit elkaar en de losse onderdelen reinig je met warm water, wat afwasmiddel en je borsteltje. Je moet de  onderdelen helaas wel met de hand afwassen, want de onderdelen van de Matstone juicer zijn niet vaatwasmachinebestendig. De voet van de juicer kun je reinigen met een (thee)doek.


Garantie

Let op: de garantie kan per winkel verschillen. Vraag daar dan ook expliciet naar bij aankoop van je juicer zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Over het algemeen gelden de onderstaande garantietermijnen voor de Matstone Slowjuicer. Controleer wat de winkelier waar jij de juicer koopt voor garantietermijn hanteert.

 • 5-10 jaar garantie op de motor
 • 1-2 jaar garantie op de onderdelen en het apparaat zelf

Verkrijgbaarheid onderdelen

Omdat de Matstone Slowjuicer zo’n populaire slowjuicer is, zijn onderdelen makkelijk te verkrijgen. Gaat er dus onverhoopt iets kapot door je eigen schuld of buiten de garantieperiode, dan kun je de onderdelen bij diverse partijen kopen.

Technische specificaties

Vermogen van de motor 150 Watt
Toerental 78 RPM
Afmetingen 381x178x305mm
Type pers Single gear
BPA-vrij Ja

VOORDELEN

 • Zeer veelzijdig: sap, ijs, notenpasta, pasta
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Geschikt voor tarwegras
 • Degelijk, stevig apparaat

NADELEN

 • Ten opzichte van een verticale juicer moet je bij de Matstone iets meer kracht gebruiken om de groenten aan te drukken
 • De slowjuicer resoneert een beetje, maar hinderlijk is het niet


Matstone slowjuicer (advanced)op 24 oktober 2014 gestemd3.9van 5
Matstone slowjuicer (advanced)
Matstone Slowjuicer Advanced

Deze horizontale alleskunner is verkrijgbaar in verschillende kleuren! Bekijk hieronder de beste prijzen.

8.3 Total Score
Top slowjuicer!

De Matstone is degelijk, veelzijdig, gemakkelijk in het gebruik en betaalbaar. Een uitstekende keuze!

Duurzaamheid
8.5
Sap maken
8.5
Gebruiksgemak
8.5
Design
7.5
1 Comment
 1. Reply
  Elske 30 december 2014 at 15:00

  Ik heb de Matstone nu een tijdje en ik ben er erg blij mee! Juicen gaat goed en ik vind dat ik er veel sap uit haal. Ik maak nu ook vaker sap dan toen ik nog mijn sapcentrifuge gebruikte.

Leave a reply