Princess Vitapure Slowjuicer

Heb je een klein budget, maar wil je toch groentensap kunnen maken? Dan is er gelukkig de Princess Slowjuicer Vitapure.

De Princess Vitapure Slowjuicer: Eerste indruk

Princess Vitapure SlowjuicerWe zijn bij slowjuicerkopen.com nog nooit zo’n goedkope slowjuicer tegengekomen. We zijn dan ook een beetje sceptisch over dit apparaat, vooral omdat we nergens kunnen vinden op welke snelheid hij perst. De zogenaamde RPM (rounds per minute) kunnen we in geen enkele beschrijving terugvinden. Zo weet je dus eigenlijk niet wat de kwaliteit van je sap zal zijn. Aan de snelheid van de pers te zien, liggen de RPM wel hoger dan bij hogere kwaliteit juicers.

Het eerste wat ons opvalt is dat men bij Princess goed naar de Matstone Slowjuicer heeft gekeken: het design van de pers is bijna exact hetzelfde alleen dan wat kleiner. Daarnaast voel je dat de onderdelen van wat minder goede kwaliteit zijn dan die van duurdere slowjuicers. Het geheel voelt erg kwetsbaar aan. Wat ons ook direct opviel was dat de slowjuicer best veel geluid maakt. Vooral ten opzichte van duurdere varianten. Als je zelf een blender of sapcentrifuge gewend bent, dan zul je juist vinden dat hij weinig geluid maakt.

Wat zit er bij de juicer

 • Een handleiding
 • Een kan voor je sap
 • Een container voor de pulp
 • Een schoonmaakborstel

De test

De juicer in elkaar zetten
De juicer in elkaar zetten gaat makkelijk. Het lijkt erg op de manier waarop je de Matstone Slowjuicer in elkaar zet. Je kan vrij snel aan de slag.

Sap maken
Sap maken met de Princess Vitapure Slowjuicer gaat verrassend goed. Met harde groenten en fruit heeft hij wel wat meer moeite. Ook produceert de slowjuicer erg veel schuim. De pulp is daarentegen wel verrassend droog! Tenminste, als je wat drogere groenten of fruit gebruikt. Wil je bijvoorbeeld bessen, aardbeien of frambozen juicen, dan zal je opvallen dat de pulp te nat blijft. Hier haalt de Vitapure niet alle sap uit. Ook een nadeel is dat je al je groenten en fruit in heel kleine stukjes moet snijden. Waar je bij veel van de duurdere slowjuicers je groenten en fruit niet klein hoeft te snijden, moet je bij de Princess Slowjuicer er rekening mee houden dat je veel snijwerk hebt. De stukjes moeten ongeveer een afmeting van 2cm hebben.

Schoonmaken
De Princess Vitapure is heel gemakkelijk schoon te maken. De pers bestaat maar uit een aantal onderdelen en je hebt hem dus zo uit elkaar gehaald. Maak hem schoon met het borsteltje wat je bij de slowjuicer hebt gekregen en droog hem daarna goed af om kalkvorming te voorkomen. Het bakje waarin je sap terecht komt, is erg kwetsbaar en vertoont heel snel aanslag van de zuren uit het fruit. Het bakje wordt er dof van.

Duurzaamheid
Over de duurzaamheid van de Princess Slowjuicer hebben we onze twijfels. Nu moeten we daarbij zeggen dat wij de duurdere slowjuicers zijn gewend en daar kun je de Princess Vitapure eigenlijk niet mee vergelijken. De onderdelen voelen wat minder stevig aan en de slowjuicer zelf ook. We hebben het idee dat je hier misschien beter niet elke dag harde groenten en fruit mee kunt juicen. Waarschijnlijk geen slowjuicer om 10 jaar mee te doen, maar een goed apparaat om mee te starten als je nog twijfelt of sap maken wel jouw ding is.


Garantie

Let op: de garantie kan per winkel verschillen. Vraag daar dan ook expliciet naar bij aankoop van je juicer zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Over het algemeen gelden de onderstaande garantietermijnen voor de Cooksense Slowjuicer. Controleer wat de winkelier waar jij de juicer koopt voor garantietermijn hanteert.

 • 5 jaar garantie op de motor
 • 1 jaar garantie op de onderdelen en het apparaat zelf

Verkrijgbaarheid onderdelen

Wij hebben geen losse onderdelen voor de Princess Slowjuicer kunnen vinden.

Technische specificaties

Vermogen van de motor 150 Watt
Toerental ?
Afmetingen 29x17x34cm
Type pers ?
BPA-vrij ?

VOORDELEN

 • Voor de beginnende sap-drinker een zeer aantrekkelijke slowjuicer
 • Makkelijk schoon te maken
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

NADELEN

 • Erg kleine vulopening
 • Relatief veel geluid ten opzichte van duurdere slowjuicers
 • Heeft wat moeite met harde en vooral vezelige groenten
 • Je moet alle groenten en fruit in heel kleine stukjes snijden (+- 2cm)


Princess Vitapure Slowjuicer
Princess VitaPure Slowjuicer

De betaalbare slowjuicer van Princess: de Princess Vitapure.

6.9 Total Score

Voor het geld een prima slowjuicer voor de beginner. De prijs/kwaliteit-verhouding is goed, maar wij hebben onze twijfels bij de kwaliteit van het sap en de duurzaamheid van het apparaat.

Duurzaamheid
6
Sap maken
7
Gebruiksgemak
7.5
Design
7
5 Comments
 1. Reply
  Moon 9 juni 2015 at 12:22

  Ik zoek een instapmodel en twijfel tussen de tomado van 70,- en deze vitapure. Wat is de betere optie?

  • Reply
   Redactie 10 juni 2015 at 19:42

   De Tomado slowjuicer voelt een stuk steviger aan dan de Vitapure en lijkt van betere kwaliteit te zijn. Je kan er gewoon harde groente en fruit mee juicen en ook bladgroenten verwerkt de Tomado prima.

 2. Reply
  Moon 11 juni 2015 at 08:00

  @Redactie

  Vond al dat jullie een geweldige site hebben met duidelijke en onafhankelijke informatie, maar dat jullie ook nog eens de moeite nemen om een duidelijk antwoord tegen geven om mijn vraag maakt jullie geniaal goed. Dank…

  Groet
  Moon

  PS: zal aan jullie denken als ik andere moet doorverwijzen!

  • Reply
   Redactie 17 juni 2015 at 20:13

   Hoi Moon, wat fijn dat we je hebben kunnen helpen en dat je ons zulke positieve feedback geeft! Dat is natuurlijk altijd erg leuk om te horen. Ook bedankt dat je anderen naar ons wilt doorverwijzen. Veel plezier met je (eventuele) aankoop!

 3. Reply
  Janet 4 december 2016 at 03:33

  Ik heb de princess een half jaar geleden gekocht. Overall een maand gebruikt en toen hield hij er plots mee op. Oververhitting sluit ik uit want ik had hem net aan. Stopte de eerste groente erin en toen stopte hij nu maar meteen een kuvings gekocht

Leave a reply